Var inte det här väldigt bra skrivet?

Jag följer Mia Öhrns blogg där hon igår postade ett inlägg om lån/stöld av recept, något som jag själv funderat en del över. Själv tror jag inte att någon har tagit ett recept från mig och postat som sitt eget, och om så var fallet gör det ingenting med tanke på att jag själv bakar från böcker och oftast kan uppge en källa. Men om man nu har det som sitt slitsamma jobb att hitta på nya recept är det ändå juste att vi hobbybakare inte försöker ta hela credden själva.

Mia skriver ”Jag tycker att man ska vara generös med sina recept och dela med sig av sin kunskap och sina upptäckter och tips. Sprida bakningsglädje helt enkelt. Men man ska också vara generös med att uppge källan om man lånar ett recept, och visa respekt för andras arbete”.

Eller vad tycker ni?

Mias inlägg hittar du här.

Tagged: , , ,

Comments: 2

  1. Trollmamma 24 februari, 2013 at 03:39 Reply

    Jag tycker man ska ge cred till den som förtjänar det. Sen vet man ju inte om den man läst det hos har hittat på själv eller lånat nånstans. Men jag försöker alltid att länka till det ställe där JAG hittade receptet/inspirationen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: