Paris, je t’aime!

Förra helgen var min kompis Sara och jag i Paris. Det var som vanligt ganska så underbart.

IMG_3299[1] IMG_3301[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morgonpromenaden genom Jardin de Luxembourg var synnerligen grå, men ack så vacker. Fermobs Luxembourgstolar stod tomma, förutom en och annan duva.

IMG_3306[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi åt frukost på legendariska Café de Flore. Stämningen fick en 10:a, liksom servicen. Dock var de kokta äggen grå runt gulan och priserna var helt hutlösa. Men jag kommer säkert att återvända, bara hålla mig borta från äggen.

Efter promenad från St Germain upp till Place de la Madeleine följde seriös delikatesshopping. Först på Hédiard där både Sara och jag frossade loss i te, kaffe, marmelad och choklad. Deras Earl Grey Superior är verkligen överlägsen och jag är också tokig i deras blandning Mélange Hédiard . Sedan ett snabbt stopp på Mariage Frères där jag köpte Orange Pekoe Ceylan-tepåsar att ha på jobbet.

IMG_3317[1]IMG_3325[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter promenad och shopping började det suga i magen. Ladurée har en av sina caféer/butiker i närheten så vi ställde oss snällt ute på gatan och köade. Köa till ett café låter helt galet, men det tog bara ett par minuter och sedan fick vi bord. Efter en härlig lunchsallad, en fantastisk chokladbakelse och underbart goda macarons kunde vi konstatera att kön var värt det. Fin julskyltning med bladguldstäckta macarons hade de också!

Under helgen följde mer promenad, lite shopping och ett besök på Grand Palais utställning om juveleraren Cartier. Om ni gillar riktigt bling bling är den utställningen väl värd ett besök!

IMG_3339[1]

IMG_3341[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På söndagen kom solen fram och värmde faktiskt lite. Härligt! Sara tog det obligatoriska kortet på Eiffeltornet. Sedan gick vi till Ralph Laurens restaurang Ralph’s och åt hamburgare och drack Bellinis. Inte så franskt, men åh så gott! Vi hade inte bokat så fick plats på uteserveringen, men det var så galet vackert där och det fanns värmelampor så vi var nöjda ändå. Underbart ställe faktiskt, förutom lite småförvirrad personal.

Paris är faktiskt en fantastisk stad. Sara var lite ledsen när vi skulle åka hem. Men ”Let us not say goodbye, but as the French would have it, au revoir! som George Wickham säger i Pride and Prejudice. Hear hear!

Länkar:

http://www.cafedeflore.fr/

http://www.grandpalais.fr/fr/evenement/cartier-le-style-et-lhistoire

http://www.hediard.com

http://www.laduree.com/fr_fr/

http://www.mariagefreres.com

http://ralphlaurenstgermain.com/

 

Tagged: , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: