Mera finfika i Riga

Härom helgen var jag i Riga igen för mer fika (och lite konferens också). Riga är en synnerligen trevlig stad som jag rekommenderar alla att åka till som gillar vacka miljöer, intressant historia, härliga spaupplevelser och självklart rejäl fika.

Vi börjar med Arbooz, ett litet modernt café med tartletter, macarons och cupcakes. Blev lite förvånad över att jag skulle äta mitt livs hittills bästa cupcake i Riga, men så var det faktiskt!

Adress: Dzirnavu 34A, Riga

IMG_3212[1]IMG_3214[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedan går vi vidare till Gastronome, en väldigt fin gourmetbutik där de också har en cafédel. Vakten tittade ont på mig när jag tog fram mobilen för att fotografera interiören, men om ni gillar marmor, mörkt trä, väl utvalda produkter och god service kommer ni att gilla Gastronome.  Det finns ett Gastronomeställe till i Riga som jag inte har besökt, men att döma av bilderna på nätet är det inte alls lika härligt som detta.

Adress: Brīvības iela 31, Rīga

IMG_3255[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till sluta hamnar vi på Andreass Bekereja i Rigas Gamla Stan. Gammalt mysigt ställe med pepparkakor hängande från taket. Jag köpte med mig ett grovt rågbröd härifrån och det var väldigt gott. Fikat var mer av det rustika slaget.

Konstigt nog hittar jag intet om detta ställe på nätet och skrev inte upp adressen, men om ni skulle springa på det så tycker jag att ni ska gå in. Gamla stan i Riga är inte så stor och det låg på en huvudgata. Det borde väl räcka?

IMG_3260[1] IMG_3262[1]

IMG_3265[1]

Tagged: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: