Macarons med grapefrukt

Macarons med grapefrukt

Jag älskar grapefrukt. Godast är den naturell till frukost, men som smaksättare i macarons funkar den också väldigt bra!

Själva macaronsen gjorde jag efter mitt vanliga recept och färgade med rosa, orange och lite lite gult. Känns som en av vårens färger! Jag blev rätt nöjd med färgen, vilken som tur var bleknade i ugnen. På plåten såg den hysteriskt chockrosa ut, väldigt oaptitligt. Det där med färg har jag annars inte hållit på så mycket med tidigare, men när vi var i New York köpte jag en ask med 8 Wiltonfärger. Den kostade 10 dollar, knappt 70 kronor, så det var inget att snacka om. Helt otroligt att samma produkt kostar så galet mycket mer i Sverige. Här till exempel, 289 kronor. Det finns säkert en anledning, men jeez, aldrig att jag betalar så mycket. Då är det nästan, nästan värt att vänta med alla galna bakinköp och åka till New York och göra dem där. Det är nästan så att man tjänar på det, nästan…

Men tillbaka till mina macarons… Fyllningen, som jag måste tillstå blev lite för söt, gjorde jag så här:

 • 50 gram osaltat smör, rumstempererat
 • 3 dl florsocker
 • zest från en hel grape, noggrannt tvättad
 • 2,5 msk grapejuice

Vispa ihop ingredienserna med elvisp så att det blir en jämn och fluffig smet. Bred på en macaronhalva och lägg en annan halva över. Låt stå i en tät burk i kylen i ett dygn så kommer grapesmaken fram bättre.

Tagged: , , , ,

Comments: 5

 1. Sara 24 april, 2013 at 07:43 Reply

  Vacker bild på vackra makaroner! Och goda.

 2. Maggan 24 april, 2013 at 09:08 Reply

  Oh så söta! Goda ser de ut att vara också.

  • Elisabeth 25 april, 2013 at 06:24 Reply

   Tack tack. De var både och!

   • Maggan 26 april, 2013 at 05:29 Reply

    De är väl inte slut?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: