Frozen Cheesecake med sommarens bär

Frozen Cheesecake med sommarens bär

Enkel dessert med smak av sommar, och den går att förbereda. I give you frozen cheesecake. Och jag ber er, bortse från den risiga bilden. Den togs med iphone efter åtskilliga glas prosecco och ett gäng desserthungrande tjejer så det var inte läge för finlir. Du får lita på mitt ord, den var sjukt god.

I fredags hade jag några tjejkompisar över på kalas. Anledning? Jag tycker om dem. Det är sommar. Jag var ensam hemma. Vi ses alldeles för sällan. Jag ville ställa till med kalas, inkl. mat och bak.

Jag älskar att laga mat till buffé och plock. Denna kväll serverade jag små ost- och tomatpajer, sallad på vattenmelon, fetaost och mynta, sallad med hummer, avokado och blodgrape, färsk aprikos och taleggio på tandpetare, blandade oliver och lite kallskuret. Det gick åt, nästan alltihop.

Jag kan varmt rekommendera kombon vattenmelon, feta och mynta. Sjukt gott. För att inte tala om aprikos och taleggio som är en av mina absoluta favoriter. Om du inte hittar färska aprikoser kan du ta torkade, skära ett litet jack i dem och trycka in en ostbit. Smarr.

Till dessert blev det en liten chokladmousse toppad med valnötter och hackad vit choklad, limemacarons och en så en frozen cheesecake med bär. Som sagt, sjukt god, om jag får säga det själv…

Frozen Cheesecake

  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 200 g färskost, t.ex. Philadelphia
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 5-10 digestivekex
  • färska bär

Vispa grädden. Rör färskosten mjuk och blanda med vaniljsocker. Separera äggulan från äggvitan. Vispa äggulorna pösigt med socker. Vispa sedan äggvitan till ett hårt skum. Blanda färskostblandningen med den vispade äggulan och blanda sedan med äggvitan. Rör till sist i grädden. Häll smeten i glas och ställ i frysen för att kyla ner.

Ta fram 10-15 minuter innan servering. Krossa digestivekex och strö över. Toppa med färska bär, som hallon, blåbär, jordgubbar, körsbär eller annat du gillar. Njut!

Denna sats gav 10 små portioner, lagom till dessertbuffé. Som enskild dessert blir det ca 6 portioner.

Tagged: , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: