Finfika i Riga

Mitt jobb tar mig ibland på olika resor. Oftast är det Oslo, eller vackra Helsingfors. Häromdagen var det Riga. Det var mitt första besök och oj vad jag blev positivt överraskad. Det är en väldigt vacker stad med intressant, bitvis fruktansvärd historia. Jag ska inte prata så mycket mer om det, utan bara säga att det är väl värt att åka dit. Flyget tar 1 timma från Stockholm, det finns gott om saker att se, god mat och är inte särskilt dyrt. Vår härliga guide Linda berättade att de har en väldigt bra operan i Riga och i pausen går folk runt i ring för att se och synas. Helt underbart, som i Anna Karenina. Jag måste åka dit igen och besöka operan, det är bara så.

När vi var och beskådade de vackra art nouvea-husen på Alberta iela trillade vi på Café Sienna. Det gick inte att låta bli, vi var tvungna att stanna och fika. Ljuvligt ställe, ett absolut måste om ni åker till Riga. Kolla in bakverken och miljön nedan så förstår ni varför.

Ser ni min vita cheese cake med körsbär?  Den var gjort på getmjölk och smakade lite som chèvreost. Med körsbären var den helt fantastisk. Fika i Riga

 

 

 

Tagged: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: