Sötsaksinspiration på Bleeker

 

Molly's Cupcakes

 

När du promenerar på Bleeker Street från 6th Avenue mot 7th Avenue (vi är i New York alltså) finns det stor risk för sockerchock. Här går det att korsa mellan bagerier, glassbarer och konditorier och för en enkel bakbloggare är det alldeles alldeles underbart. Här kommer lite härliga ställen som jag tycker att du kan spana in om du kommer dit:

Molly’s Cupcakes, 228 Bleeker Street. Underbart söta cupcakes och annat gott. Skylten ovanför kommer härifrån.

Grom, 233 Bleeker Street. Glass, granitas och milkshakes. När vi var här nu var det inte riktigt glassväder, men förra gången jag var i NY åt jag den chokladigast chokladglassen någonsin. Galet god.

Amy’s Bread, 250 Bleecker Street. Goda bröd, kakor, tårtor. Inget fancy stuff, bara väldigt välgjort och gott. Finns på flera ställen i New York.

Bisous Ciao Macarons, 235 Bleeker Street. Supertjusiga macarons. Finns även på Lower East Side.

Sugar and Plumm, 257 Bleeker Street. Choklaaaaaad! Plus bakverk och macarons mm. Ljuvligt härlig design på stället och perfekt ställe att köpa med sig en lyxig chokladask ifrån.

Cones Ice Cream Artisans, 272 Bleeker Street. Handgjord glass. Deras sorbet lär vara to die for.

Sedan är det en lång radda av fancy shopping, så som Michael Kors, Ralph Lauren Denim & Supply, Brooks Brother’s Black Fleece och olika Marc Jacobs-butiker. Och efter en liten stund kommer vi till…

Magnolia Bakery, 401 Bleeker Street. Cupcakes, cupcakes, cupcakes!

I övrigt är denna del av West Village väldigt trevlig, med fina hus, träd på gatorna och ett alldeles utmärkt ställe att strosa på en fin vårdag. Jag vill tillbaka nu. När får jag åka tillbaka? Nu?

Strössel på Magnolia Bakery

Tagged: , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: