Jag vet, de här muffinsen ser riktigt konstiga ut. Inte alls särskilt delikata kan man tro. Nästan lite freaky. Men de är verkligen supersaftiga och goda, så döm inte muffinsen efter… ja, du vet.
Man kan också säga att om du gillar morotsmuffins kommer du antagligen att gilla rödbetsmuffins. Testa!
Detta är mitt bidrag till Söta Sakers bakutmaning för april, temat RÖTT.
Recept för 10-12 muffins:
- 1, 3 dl/ 100 g farinsocker
- 1, 6 dl solrosolja
- 2 ägg
- 3, 25 dl/200 g vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 0,5 tsk ingefära
- 2 små/ca 150 g rivna rödbetor
Sätt ugnen på 180 grader och ladda en muffinsplåt med formar.
Vispa socker, olja och ägg till en fluffig smet.
Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och vänd ner i smeten. Rör sist ner rödbetsrivet.
Skeda upp smeten i formarna. Grädda 17-20 minuter. Provstickan ska vara torr. Låt svalna på galler.
Toppa med glasyr gjord på lite citron och florsocker, samt pistagenötter eller dylikt.
Tagged: ingefära, kanel, kardemumma, muffins, rödbeta, rött, söta saker
Kokta eller råa rödbetor? Låter goda, ska testa. Kram från skåne
Bra lusläsning där, tack! Råa rödbetor. Hoppas ni har det bra. Kram!
[…] Rödbetsmuffins från Saker jag bakar […]
[…] Rödbetsmuffins från Saker jag bakar […]
Thanks for stopping by my blog! You have so many wonderful dessert recipes. I started to learn more about baking and making desserts. Hope to be able to make delicious dessert like you do.
Thanks Nami! Welcome to try any of the recipes, provided that the google translate makes any sense. 🙂