Peach Melba

Åh, jag älskar denna tid på året när frukt och grönt verkligen smakar!  Hittade trevliga persikor och hallon idag och svängde ihop en enkel variant av Peach Melba.

Egentligen ska det vara glass till, men idag blev det kesella. Jag kokade persikorna i sockerlag, men de var verkligen väldigt fina och goda au naturel så det hade egentligen inte behövts. Men ibland är det roligare att göra det lite mer svårt för sig…

Recept för 2 port:

  • 2 persikor
  • 1 ask färska hallon, ca 125 g
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl socker
  • 1 dl kesella
  • 0,5 – 1 msk florsocker (efter smak)
  • 1 knivsudd vaniljsocker

Kärna ur persikorna och skär dem i klyftor eller större bitar. Kolla att hallonen ser ok ut.

Koka upp en lag av socker och vatten. Låt koka ett par minuter innan du lägger i persikorna och låter sjuda tills lagom mjuka. Dra av från värmen och låt frukten svalna i lagen.

Rör ihop kesella, florsocker och vaniljsocker.

Varva persikor, hallon och kesella i glas och servera.

Tagged: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: