Päron- och ingefärskaka

Päron- och ingefärskaka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Underbart vårvinterväder ute idag! Efter en rolig stund i parken och en galet mysig tuppis på soffan med lilla K är det snart dags för söndagsfika. I dag blir det päron- och ingefärskaka. Yum yum!

Jag gjorde halv sats och gräddade den i ”Lomelinoformen”, den som är 16 cm i diameter. Det blir en lagom liten kaka för en liten familj. Receptet nedan är för en vanlig sats.

Nu hoppas vi bara på ett OS-guld i hockey, sedan är söndagen perfekt!

Päron- och ingefärskaka

  • 175 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl vatten
  • 3 päron

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform, ca 1½ liter.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt vattnet.

Skala päronen, kärna ur och skär dem i skivor. Häll smeten i formen och tryck ner päronen.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt kallna på galler.

Tagged: , , , , , ,

Comments: 2

  1. Suzanne BakeBelieve 25 februari, 2014 at 12:37 Reply

    Den här låter verkligen hur bra som helst! Måste baka mer med päron 🙂

    • Elisabeth 28 februari, 2014 at 10:30 Reply

      Hej Suzanne, ja, den var smarrig. Päron är ju super att baka med men lätt att glömma bort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: