Underbart vårvinterväder ute idag! Efter en rolig stund i parken och en galet mysig tuppis på soffan med lilla K är det snart dags för söndagsfika. I dag blir det päron- och ingefärskaka. Yum yum!
Jag gjorde halv sats och gräddade den i ”Lomelinoformen”, den som är 16 cm i diameter. Det blir en lagom liten kaka för en liten familj. Receptet nedan är för en vanlig sats.
Nu hoppas vi bara på ett OS-guld i hockey, sedan är söndagen perfekt!
Päron- och ingefärskaka
- 175 g rumsvarmt smör
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ dl vatten
- 3 päron
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform, ca 1½ liter.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt vattnet.
Skala päronen, kärna ur och skär dem i skivor. Häll smeten i formen och tryck ner päronen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt kallna på galler.
Tagged: eisenman, fika, ingefära, mjuk kaka, päron, söndag, Två systrars söta
Den här låter verkligen hur bra som helst! Måste baka mer med päron 🙂
Hej Suzanne, ja, den var smarrig. Päron är ju super att baka med men lätt att glömma bort.