Overnight Oats

Overnight Oats

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I min strävan att förnya/förbättra mina frukostvanor (och kanske därmed min hälsa…) går jag just nu all in och testar nästan vad som helst som går att äta, bara det känns någorlunda nyttigt och frukostigt. Den här kalla ”frögröten” var väldigt enkel och god så den kommer att dyka upp på menyn igen. Om du inte har just dessa frön hemma hemma, ta något annat. Jag tror det är bra att de är rätt små, men så finns det ju alltid kniv och skärbräda också.

Nu tränar ju inte jag direkt, eller är särskilt bra på mellanmål, men allt det där kommer säkerligen att förändras någon gång. Kanske. Dock ser jag att en new and improved Elisabeth skulle röra ihop overnight oats på morgonen, ta med till jobbet, ställa in i kylen och alltså inte glömma i väskan, sätta en påminnelse i kalendern och framåt tresnåret ta en riktig paus i arbetet, äta medhavt mellanmål i lugn och ro utan att läsa mailen på telefonen och sedan gå och träna efter jobbet. Japp, any day now…

Overnight Oats/Kall frögröt

3/4 dl havregryn
1 msk chiafrön
1 msk psylliumfrön eller linfrön
1,5 dl valfri mjölk
0,5 dl apelsinjuice
0,5 tsk nystött kardemumma

Blanda ihop alla ingredienser i en djup tallrik. Ställ i kylen över natten. Nästa morgon: rör runt i gröten och toppa med det du gillar.

Tagged: , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: