Orange curd – ljuvligt gott på scones eller rostat bröd och toppen som en annorlunda smaksättare i tårtor och kakor. Curd är en bra destination för lite halvledsna apelsiner.
Jag har använt min orange curd till trifles och till en pavlova, i båda fallen i kombination med persikor. Det är en väldigt god kombination kan jag lova. Recept kommer snart.
Nu går sista klicken till dagens frukost. Delikat.
Recept för ca 4 dl:
- 3 apelsiner
- 2 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 125 g smör
Tvätta av apelsinerna. Riv skalet av apelsinerna och pressa saften. Blanda skalet av alla apelsiner och 2 dl av saften med ägg och strösocker i en tjockbottnad kastrull. Sjud till en tjock kräm på svag värme. Vispa ned smöret i bitar och låt krämen kallna. Krämen tjocknar lite när den kallnar. Förvara i kylskåp, förslagsvis i en fin burk med tjusig etikett…
Recept från Allt om Mat.
Tagged: afternoon tea, apelsin, fyllning, lemon curd, orange, smör, tårta
Så fräscht och gott!
Ja, visst är det?