Orange curd

Orange curdOrange curd – ljuvligt gott på scones eller rostat bröd och toppen som en annorlunda smaksättare i tårtor och kakor. Curd är en bra destination för lite halvledsna apelsiner.

Jag har använt min orange curd till trifles och till en pavlova, i båda fallen i kombination med persikor. Det är en väldigt god kombination kan jag lova. Recept kommer snart.

Nu går sista klicken till dagens frukost. Delikat.

Recept för ca 4 dl:

  • 3 apelsiner
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 125 g smör

Tvätta av apelsinerna. Riv skalet av apelsinerna och pressa saften. Blanda skalet av alla apelsiner och 2 dl av saften med ägg och strösocker i en tjockbottnad kastrull. Sjud till en tjock kräm på svag värme. Vispa ned smöret i bitar och låt krämen kallna. Krämen tjocknar lite när den kallnar. Förvara i kylskåp, förslagsvis i en fin burk med tjusig etikett…

Recept från Allt om Mat.

Tagged: , , , , , ,

Comments: 2

  1. Katarina 18 juli, 2013 at 01:02 Reply

    Så fräscht och gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: