Mintkysscupcakes

MintkysscupcakesOm du gillar mintchoklad, after eight och mintkyssar är detta en perfekt cupcake för dig! Men mängden pepparmintsolja nedan blir de rejält mintiga. Vill du ha en mer subtil mintsmak, inte så tandkrämslik, kan du minska på dropparna. Hur som helst blir de riktigt riktigt goda!

MINTKYSSCUPCAKES, ca 15 stycken små

  • 200 gram mörk choklad
  • 50 gram smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,25 dl mjöl
  • 10 droppar pepparmintsolja
  • 1 krm bakpulver

Garnering

  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vatten
  • 5 droppar pepparmintsolja
  • 10 gram mörk choklad

Värm ugnen till 175 grader.

Smält chokladen och blanda med smöret tills det har smält. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst och häll ner i chokladblandningen. Tillsätt pepparmintsolja. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner i smeten.

Fyll småbrödsformar till två tredjedelar och grädda i 6-7 minuter. Låt svalna.

Blanda florsocker, vatten och pepparmintsolja till garneringen och spritsa eller bred på varje cupcake. Toppa med en klick smält choklad.

Tagged: , , , , ,

Comments: 2

  1. Sara 17 december, 2013 at 06:18 Reply

    Åh, mintchoklad som är så gott! Jag och sonen älskar mint i godis, glass och kakor, så de här måste vi prova.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: