Marmorerade brownies

Marmorerade browniesLong time no blogging. Knappt någon bakning heller faktiskt… Förra helgen svängde jag dock ihop dessa marmorerade brownies, alltså brownies utan nötter, med en cream cheese-smet och iploppade hallon. Yum yum säger jag bara. Galet goda!

Mina kollegor och jag tycker om att prata mat. De ska båda ha mottagningar hemma i dagarna, en student och en konfirmation. Jag misstänker att deras respektive gäster kommer att få testa dessa brownies. Jag hade nämligen med mig ett par rutor till jobbet och det var uppskattat kan man säga. Fördelen med dessa brownies är att du kan skära dem i ganska små bitar. Eftersom de smakar så mycket räcker de långt ändå.

Recept för 15-20 rutor:

  • 300 g mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker

Cream cheese-smet

  • 200 g cream cheese
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • ca 2 dl hallon

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en ugnsform, ca 20×30 cm.

Börja med chokladsmeten. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad.

Vispa socker och ägg ljust och poröst. Rör i den smälta chokladen och smöret och tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.

Vispa i en separat skål ihop alla ingredienserna till cream cheese-smeten.

Häll först i chokladsmeten i formen, sedan cream cheese-smeten. Dra med en kniv några tag i smeten så att de blandas lätt. Avsluta med att försiktigt trycka ner hallonen.

Grädda i ugnen i ca 20 minuter (min tog ca 30 minuter). Låt svalna på ett galler och skär sedan i rutor.

Browniesarna kan förvaras i kylen i upp till en vecka, om de räcker så länge.

Receptet kommer från systrarna Eisenmans ”Två systerars söta”. 

Tagged: , , , , ,

1 comment

  1. Dela med dig av din bästa matupplevelse och ta chansen att vinna den grymma guiden Explore Food som innehåller matupplevelser till ett värde av 20 000 kr! 🙂
    http://adaras.se/2013/may/tavling-vinn-upplevelseboken-explore-food.html#comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: