I dag kände jag att vi behövde pigga upp oss lite. Mycket jobb, grått och blött ute, krasslig dotter, och så gick en av mina husgudar Lou Reed och dog. Det var lite tungt. Ett gäng plommon sjöng också på sista versen. Det var helt enkelt läge för paj.
Liten plommonpaj
Till två portionsformar formar, ca 10 cm i diameter:
- ca 8 plommon i halvor eller klyftor, tillräckligt så att det täcker botten
- kanel att dusta över
- 50 g smör
- ½ dl socker
- ½ dl havregryn
- ½ dl mjöl
- 1 krm bakpulver
Fördela plommonen i formarna. Dusta över kanel.
Rör ihop övriga ingredienser till en kletig smuldeg. Ja, det är mycket smör. Tryck ut den försiktigt över plommonen.
Grädda på 180 grader i ca 15 minuter eller tills smuldegen är gyllene och köket doftar ljuvligt att plommon.
Tagged: kanel, lätt att baka, Lou Reed, plommon, smulpaj
Hoppas pajen gjorde susen! Ser mycket delikat ut!
Paj hjälper alltid! Och ja, den var fin. 🙂 Kram!