Knäckebröd på majsmjöl

Hembakat knäckebröd, eller i alla fall knäckigt bröd, med goda frön och flingsalt. Hur gott som helst och väldigt enkelt. Dessutom fick jag för första gången i mitt liv användning av den fina lilla sporre jag ärvt efter mormor. Jag visste att den skulle komma till användning någon dag!

Knäcket blev en uppskattad gåbortpresent igår. Perfekt till ostbrickan eller istället för chips och annat tilltugg.

Recept, 1 plåt:

  • 2 dl majsmjöl
  • 1/2 dl linfrön
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 3/4 dl solroskärnor
  • 1/4 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 dl kokande vatten
  • Flingsalt att strö över

Koka upp vattnet. Blanda samman mjölet och fröerna. Häll på oljan. Häll det kokande vattnet över mjölblandningen och blanda till en smidig deg.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och tryckt ut degen på det med ett till bakplåtspapper över. Försök att göra det så tunt som möjligt, utan att det går sönder. Dra linjer med en kniv eller sporre så är det lättare att bryta det snyggt när det är färdigt. Strö över flingsalt.

Grädda en timme i 150 grader. Bryt i  bitar när det svalnat.

Tagged: , , , , , , ,

Comments: 4

  1. Kicki 22 december, 2012 at 04:35 Reply

    Liknande recept som jag bakade.
    Testar ditt nu. Min syster tål inte gluten och jag kokar köttsoppa, Hon och hennes kille ska komma och äta. Jag ville ha ett bröd att bjuda henne på. Så jag googlade och hittade det här.

  2. Carina Håkansson 13 maj, 2013 at 05:44 Reply

    Tips; Delade degen i 3 delar, la degen mellan 2 bakplåtspapper, kavlade ut o kasade över den till plåten tog sedan bort det översta pappret o voilá perfekt tunt o jämnt 😀

    • Elisabeth 14 maj, 2013 at 08:30 Reply

      Fiffigt! Hoppas det blev gott också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: