Kanelskorpor

Kanelbulleskorpor

I vårt hushåll blir sällan bullarna torra och tråkiga. De äts upp innan dess. Men om det skulle hända hos dig kan jag varmt rekommendera ett skorpbak. Skorpor på kanelbullar är otroligt gott, nästan godare än vanliga bullar.

Denna lilla påse gick iväg till mina svärföräldrar i Frankrike. De älskar att äta kanelbullar, men inte att baka dem. Så jag svängde ihop lite skorpor till dem i alla fall. Kunde ju inte låta dem svälta.

Det är väldigt enkelt: Skär bullarna i tunna skivor, ca ½ cm. Lägg dem på ett ugnsgaller. Kör dem på låg värme, 50-75 grader, i ca en timma. Vänd efter halva tiden. När timman gått, stäng av ugnen och låt ugnsluckan stå på glänt och låt skorporna torka ytterligare i eftervärme. Förvara i en tät burk.

I övrigt är jag ledsen att det inte händer så mycket på bloggen just nu. Jag är så trött på kvällarna, så även om jag orkar baka orkar jag inte skriva om det. Fota ska vi inte prata om. Häromveckan gjorde jag en jättegod liten kladdkaka, men den försvann innan jag hann säga kamera. Men snart är det påsk och då måste jag bara få till en riktigt maffig chokladtårta. Längtar!

Tagged: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: