Jordnötssmörskakor aka Peanut Butter Cookies

 

Peanut Butter Cookie

Jag har blivit smått hooked på jordnötssmör och i kombination med choklad är det bara sagolikt gott. De här kakorna blev sjukt goda och ganska snygga också om jag får säga det själv. Jordnötssmör har ju kommit i ropet som någon sorts hälsomat, men som tur är kan man använda det på flera sätt!

Jordnötssmörskakor – 24 st

  • 225 g osaltat smör, rumstempererat
  • 200 g strösocker
  • 200 g fint ljust råsocker
  • 2 ägg
  • ½ tsk vaniljessens
  • 240 g grovkornigt jordnötssmör (eller slätt om man inte har något annat)
  • 340 g mjöl
  • 2½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 75 g mörk choklad, grovt hackad

Värm ugnen till 175 grader. Klä fyra plåtar med bakplåtspapper.

Vispa samman smör och socker med elvisp till en lätt och luftig smet. Vispa ned äggen, ett i taget. Vispa sedan ned vaniljessens och jordnötssmör på låg hastighet.

Tillsätt mjöl, salt och bikarbonat och vispa samman till en smidig deg. Rör sist ned chokladhacket för hand så att det fördelas jämnt. (Jag har en Kitchen Aid och här bytte jag ifrån visp till spatel och körde även ner chokladhacket med den. Funkade fint.)

Fördela kakdegen i sex lika stora delar på varje plåt. Det ska finnas utrymme mellan kakorna så att de kan svälla i ugnen. Grädda i ca 10 minuter eller tills kakorna är gyllenbruna runt kanterna och ganska platta. Låt dem svalna något på plåtarna innan du ställer dem på ett galler för att kallna. Kakorna ska vara mjuka och sega.

Recept ifrån Hummingbird Bakery.

Tagged: , , , , ,

1 comment

  1. Sara 9 mars, 2014 at 07:38 Reply

    De bästa kakorna på länge!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: