Björnbärsbomb – väldigt god och lättgjord dessert som ser imponerande ut. Vad kan passa bättre till nyårsfirandet? Dessutom är det någon väldigt glammigt över allt i dessertväg som slutar på -bomb, perfekt för nyår!
Jag bjöd på denna dessert förra nyåret och det blev stor succé. Då fick vi inte tag i tillräckligt med björnbär så i pannacottan var det hallon istället. Mycket gott! Om man vill göra det lite enklare för sig gör man pannacottan i snygga glas eller formar, häller såsen över och toppar med maräng som man bränner av. Det blir tjusigt med dessert i tre lager.
Detta recept räcker utan problem även till 5 eller 6 personer då portionen är ganska väl tilltagen. Men den är väldigt god, så tänkt två gånger innan du bestämmer dig…
Nu gäller det bara att komma på vad man ska äta i övrigt. Vad tänker ni er?
- 2 dl björnbär
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 2,5 st gelatinblad
- 3 dl vispgrädde
- 3 msk strösocker
Maräng
- 2 st äggvitor
- 1 tsk färskpressad citronsaft
- 3 msk strösocker
- 1,5 dl björnbär
- 1,5 msk strösocker
- 0,5 vaniljstång – fröna
- 1 dl mousserande vin
- 4 toppar färsk mynta – till garnering
Tagged: äggvita, björnbär, bomb, fest, lyx, maräng, mynta, nyår, vin
Vilken snygg dessert!
Tack!