Jag ser ju att ni kommer på besök, men ingenting bjuder jag på. Så synnerligen ohyfsat av mig. Vad är det som händer? Jo, jobb och familj tar all min tid. Det är inte så att jag inte bakar, för det gör jag. Men att blogga, det går sämre. Nu fick jag dock återigen skäll av en läsare/kompis, so here goes.
Dessa kakor är utmärkta vardagskakor och man kan trycka i lite vad man känner för. I dag blev det blåbär och mandel. Yum yum! Gott för hela familjen, även dem som verkligen inte ska äta kakor.
På Söta Saker är månadens tema VARDAG. Passar perfekt!
Havrekakor med blåbär och mandel
Recept:
- 200 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 2,5 dl farinsocker
- 1 ägg
- 2 msk vatten
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 0,5 tsk bikarbonat
- 7 dl havregryn
- 2 dl torkade blåbär
- 2 dl grovhackad mandel
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten.
Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, blåbär och mandel.
Klicka ut degen med en matsked eller glasskopa på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ungen i ca 12 minuter. Kakorna ska fortfarande vara mjuka när de tas ut ur ugnen.
Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem på galler för att svalna helt.
Receptet kommer från systrarna Eisenmans ”Två systrars söta”.
Tagged: baka med det som finns hemma, blåbär, eisenman, havrekakor, kardemumma, månadens bakverk, mandel, söta saker, torkade blåbär, Två systrars söta
[…] Havrekakor med blåbär och mandel från Saker jag bakar […]