Frozen Chocolate Cherry Cheesecake

Cheesecake

Min vana trogen missar jag nästan alla bemärkelsedagar. Jag är kass på att komma ihåg födelsedagar och namnsdagar och är helt beroende av facebook för att kunna uppmärksamma mina vänner på rätt dag. Jag glömde självklart därmed att bloggen fyllde 2 år i går. Men som tur var hade jag bakat en cheesecake som blev ganska tjusig, så det får duga som födelsedagspost. Grattis i efterskott, Saker Jag Bakar. Och tack till alla läsare, trevligt att ni hittade hit!

Frozen Chocolate Cherry Cheesecake

Oreobotten:

  • 150 g oreokakor
  • +5 extra hela oreokakor till mittenlagret
  • 50 g smält smör

Cheesecakesmet:

  • 300 g cream cheese
  • 250 g ricotta eller mascarpone
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • Skal från 1/2 citron
  • 250 g färska eller frysta tinade körsbär
  • Chokladsås till dekoration. 


Botten: 
Krossa oreokexen till fina smulor och blanda smulorna med det smälta smöret.
Lägg bakplåtspapper eller plastfolie i botten på en springform, 18–24 cm i diameter (om formen är 18 cm i diameter bör den vara åtminstone 7 cm hög).
Tryck ut degen i botten på springformen. Ställ in formen i frysen. 

Cheesecakesmet:

Vispa cream cheese, ricotta, vispgrädde, socker, vaniljpulver och citronskal krämigt.
Mixa körsbären till puré och blanda med hälften av cheesecakesmeten Häll smeten över oreobottnen och ställ in i frysen minst 30 minuter.
Ta ut formen ur frysen, dela de fem extra kakorna på hälften och lägg dem i ett lager ovanpå körsbärssmeten. Häll över resten av smeten. Ringla chokladsås över och dra med en kniv så att du får ett fint marmorerat mönster. 

Täck över och ställ i frysen, minst 5 timmar. Kom ihåg att plocka fram tårtan minst 30 minuter före servering. Dekorera med färska bär.

Grundreceptet kommer ifrån fantastiska Linda Lomelino.

Tagged: , , , , , , , ,

1 comment

  1. Sara 9 augusti, 2014 at 09:09 Reply

    Grattis! Ser sjukt god ut. Älskar cheesecake. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: