Farmors snickers

Farmors Snickers

Häromdagen köpte jag mitt livs första burk jordnötssmör. Jag kan helt enkelt inte bestämma mig för om jag tycker att det är gott eller inte. Men när jag hittade det här receptet hemma tänkte jag let’s go crazy, köp jordnötssmör. Verkligen vilt!

Dock hade jag nästan slut på mörk choklad (helt sjukt! Hur kan man ha slut på mörk choklad så här innan jul, eller någonsin egentligen?), så jag smälte ner det jag hade, ca 50 gram, och ringlade över istället.

Och vet ni, de blev goda! Jag tror att om man i vanliga fall gillar snickers kommer man gilla dem här också, även om de inte smakar likadant. Jag tycker att snickers är så där, lite för sött, men kommer utan tvekan kunna trycka i mig ett par sju stycken på raken ändå.

 

 

FARMORS SNICKERS

  • 1 liter flingor, t ex rice crispies eller special K
  • 400 gram jordnötssmör (gärna med bitar)
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl socker
  • 450 gram mörk choklad av bra kvalitet (65–75 procent kakao)

Smält ihop flingor, jordnötssmör, sirap, kokos och socker i en kastrull och bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper i botten (20×30 cm).

Smält chokladen (i vattenbad eller mikro) och bre ut den över smeten.

Ställ formen i kylen ca 15 minuter, så den stelnar. Skär kakan i små portionsbitar. Mycket godare än det låter!

Tagged: , , ,

Comments: 2

  1. Patric Airosto 8 september, 2016 at 02:23 Reply

    Hej!
    Skall man inte koka ihop allt (minus flingorna) først?
    Menar -blir inte strøsockret knastrigt annars?

    Kanonbra sida!
    ?

    • Elisabeth 13 september, 2016 at 04:58 Reply

      Hej, vilken bra kommentar. Ledsen för sent svar!Det var så länge sedan jag gjorde dessa så jag hade glömt vad som gällde. Men i receptet står det ”smält ihop alla ingredienser utom chokladen” så det är väl bara att köra ner dem i en kastrull på lite värme.

      Hoppas det blev gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: