I dag har min dotter namnsdag, Karin, så jag tänkte uppvakta henne med scones till frukost eftersom hon brukar tycka om det. Dessutom hade vi inget bröd hemma… Men i morse passade inte alls scones för fröken. Det flög nybakta, ljumma sconesbitar över hela köket. Otack är världens lön kanske du tänker nu, och det gjorde jag också tills jag såg hur lycklig hon var över att kasta scones. Fortfarande inte ok, men lite ok ändå. Hennes pappa och jag njöt i alla fall av våra scones i fulla drag.
Detta recept kommer från boken Afternoon Tea av bland andra Liselotte Forslin och Jan Gradvall. Den är väldigt fin med mysiga bilder från underbara Bath. Om du får en helg över, åk till Bath. Det är verkligen fantastiskt fint.
Här är receptet på scones, med både smör och grädde. Mums!
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 50 g rumsvarmt smör
- 1,5 dl vispgrädde
- 2 msk vispgrädde till pensling
Sätt ugnen på 225 grader.
Nyp ihop de torra ingredienserna med matfettet. Tillsätt grädden och knåda till en smidig deg.
Platta ut till en ca 2 cm tjock platta och tag ut 6 rundlar med hjälp av ett mått eller ett glas. Pensla med grädden.
Grädda på bakpappersklädd plåt ca tio minuter tills de fått fin färg.
Ätes varma med clotted cream eller smör och marmelad.
Tagged: afternoon tea, Bath, english scones, grädde, namnsdag, smör
Så gott! Och grattis lilla Karin!
Ja, scones är smarrigt värre. Karin tackar och bockar!
Jag gillar scones och dina ser verkligen goda ut. Fin bild!
Ciao
Ja, visst är det gott! Tack för kommentar om bilden. Det var Jonas som tog den… Jag är inte särskilt bra på att fotografera, inte alls som du. 🙂