Double Chocolate Cupcakes – visst låter det helt ljuvligt? I kakorna är det både kakao och hackad mörk choklad. Mandelmassa ger dem en extra djup smak. Och så en smarrig chokladfrosting på det. Yum!
Det har varit alldeles för lite choklad på sistone, men när min kompis Stina kom på besök häromdagen fanns det inget alternativ. Jag kommer för evigt att förknippa Stina med choklad. När vi var tonåringar åt vi chokladsås direkt ur kastrullen, men varsinn sked. Sedan log vi stort mot varandra med härligt bruna tänder. Det skulle antagligen kunna hända även idag om vi var på rätt humör…
Jag kommer inte ifrån hur svårt jag tycker det är att spritsa snyggt. De här blev väl okej, men om man kollar runt på bilder på nätet är jag helt kass i jämförelse med andra. Nu är jag ju ingen cupcakes-fanatiker och spritsen kommer inte fram så ofta. Men ändå! Det får kanske bli cupcakes lite oftare, så jag får öva.
I alla fall var dessa cupcakes en succé. Stinas lillkille kallar för övrigt strössel för godiskrydda. Sött!
Tack Hallon & Blåbär för receptet!
14-16 muffins
Cupcakes
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl mjölk
- 100 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 100 g mörk choklad, grovhackad
- 100 g mandelmassa, skuren i bitar
Frosting
- 60 g rumsvarmt smör
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ dl kakao
- 100 g philadelphiaost
- 1 msk varmt kaffe
Tagged: choklad, mandelmassa
Kommentera