Dessertmoln med rabarber och jordgubbar

 

Rabarber- och jordgubbskompott1

Rabarber och jordgubbar är en himmelsk smakkombination som går att variera i evighet. Detta ”dessertmoln” hittade jag i Elle Mat & Vin och jag kommer säkerligen att svänga ihop det igen. Superenkelt, jättegott och vackert att se på. Fast som blogginlägg kanske det faktiskt kommer för sent i år. Rabarberns tid är väl i stort sett förbi, eller? Jag har inget eget rabarberstånd att plocka ifrån så jag vet inte om den har växt sig stor och träig eller fortfarande är späd och spänstig. Men antingen så går det fortfarande att plocka i någons trädgård eller så kanske du har en påse i frysen?

Dessertmoln

Dessertmoln med rabarber och jordgubbar

  • 4-5 stjälkar rabarber
  • 3 dl vatten
  • 2½ dl socker
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g vaniljkesella
  • 20 pistagenötter, grovhackade

Skala rabarber, skär i centimeterstora bitar. Koka upp vatten och socker, rör om tills sockret är löst. Lägg i rabarberbitarna och jordgubbarna, men spara ett par till serveringen. Låt puttra 10 minuter. Krämen behöver inte vara slät utan kan ha bitar kvar.

Vispa grädden. Fördela ingredienserna i portionsskålar eller glas. Börja med kesellan, sedan krämen och sist grädden. Toppa med nötter och jordgubbar.

Receptet kommer från Elle Mat & Vin. Där använde de hallon istället.

 

 

Tagged: , , , , , ,

Comments: 2

  1. PabloD 13 juli, 2014 at 06:29 Reply

    En intressant recept att jag ska baka för en speciell tillfälle. Tack för det.

    Mvh

    PabloD [www.pablodgourmet.com]

    • Elisabeth 3 augusti, 2014 at 10:42 Reply

      Tack själv Pablo! Hoppas du snart får tillfälle. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: