Choklad- och körsbärscupcakes med jordnötssmörfrosting… puh!

chokladjordnötSom hommage till mina fina grannar bakade jag ikväll chokladcupcakes med körsbärssylt i botten och jordnötssmörfrosting på toppen. De gick hem kan man säga. David ville göra frostingen enbart och äta ur skålen. Jag förstår honom. Den är fantastisk.

 

Choklad- och körsbärscupcakes med jordnötssmörsfrosting

Recept- 12 cupcakes:

Cupcakes (grundrecept från Muffins av Susanna Blake)

  • 115 g smör, rumstempererat
  • 115 g socker (1,25 dl)
  • 2 ägg
  • 115 g vetemjöl (2 dl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 2 msk mjölk
  • 1 dl god körsbärssylt

Sätt ugnen på 180 grader. Ställ pappersformar i en muffinsplåt. Skeda upp körsbärssylt i botten av formarna, en matsked ungefär i varje.

Visa ihop smör och socker till en vit, pösig smet. Vispa sedan ner äggen, ett i taget.

Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och vänd ner i smeten. Rör ner mjölken.

Dela på oreokakorna. Lägg en med krämsida i botten på varje pappersform, vita sidan upp. Lägg andra halvan av kakorna åt sidan.

Skeda över smeten i pappersformarna, ca 2/3 fullt.

Grädda i ca 17 minuter. Provstickan ska vara torr när du testar.

Frosting (från Linda Lomelino)

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 1/2 dl jordnötssmör
  • 100 g cream cheese

Vispa smör ljust och krämigt. Tillsätt florsocker och vispa lite till. Tillsätt jordnötssmör och cream cheese och vispa till en slät frosting.

 

Tagged: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: