Chocolate Fudge Brownies

Rocky Road, typ

Alltså de här kompisarna är så himla goda!Jag gjorde dem som del av ett dessertbord för något år sedan och har tänkt på dem sedan dess. De är enkla att baka och får en lyxigt rik chokladsmak. En liten bit räcker långt, varför jag tycker att detta recept verkligen är bra till buffé. På påskafton åt vi dem som dessert med vaniljglass och frukt till. En liten bit räcker länge, men en stor bit räcker så klart ännu längre…

Strö gärna flingsalt över, eller blanda i lite lakritspulver eller finstött kardemumma i glasyren så får du en helt annan twist. Andra ljuvliga chokladrecept hittar du här.

Det här är mitt bidrag till Månadens Sötsak på Söta Saker, där temat för april är CHOKLAD. Fantastiskt tema!

Chocolate Fudge Brownies

Brownie

  • 175 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakao
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, låt svalna något. Tillsätt socker och rör om. Blanda resterande torra ingredienser, sikta ner i smeten. Tillsätt äggen ett och ett och rör till en slät smet. Häll i bakpappersklädd form cirka 20×30 cm. Grädda mitt i ugnen 15 minuter eller tills kakan fortfarande är lite lös i mitten. Gör glasyr under tiden.

Fudgeglasyr

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 1,5 dl strösocker
  • 200 g mörk choklad, hackad
  • 25 g smör
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Koka upp grädde, sirap och socker, koka 15 minuter under omkörning. Dra från plattan och låt svalna ett par minuter. Lägg chokladen i en skål. Häll den något avsvalnade gräddblandningen över chokladen. Tillsätt smör, vanilj och salt, rör försiktigt till en slät kräm. Låt svalna tills den börjar tjockna, bred glasyren över den avsvalnade kakan. Ställ svalt, skär i önskad storlek.

Jag hittade grundreceptet här.

 

Tagged: , , , , ,

Comments: 3

  1. Jon 13 juli, 2015 at 02:23 Reply

    Du verkar ha glömt att skriva ägg i brownie-receptet?

  2. Jon 13 juli, 2015 at 03:11 Reply

    Kokning i 15 minuter av glasyren var för länge, och ett par minuter (2 min) svallning räckte inte. Chokladen blev grynig.

    • Elisabeth 13 juli, 2015 at 06:14 Reply

      Hej Jon,
      kul att du hittade hit! Tack för korrläsning av receptet, jag har lagt till ägg nu.
      Vad gäller glasyren så har jag följt grundreceptet och det har funkat bra för mig. Kan det har varit så att chokladen inte smälte tillräckligt innan du började röra? Har för mig att den kan bli grynig då.

      Hoppas dina brownies blev goda ändå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: