Blåbärspannacotta

Blåbärspannacotta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredag! Även om veckan har varit bra är helgen alltid lika välkommen i min värld. Av outgrundlig anledning fick jag extra energi och svängde ihop fisksoppa och blåbärspannacotta. Fick till och med ihop en havrecrumble att toppa pannacottan med. Det känns som en seger.

Recept, 4 port:

Blåbärspannacotta

  • 1 ½ gelatinblad
  • 2 dl blåbär, färska eller frysta
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk socker
  • 1 vaniljstång eller ½ tsk vaniljpulver
  • blåbär till dekoration

Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter.
Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och socker.
Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Tillsätt dessa eller vaniljpulver om du använder det.
Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme cirka 10 minuter. Mosa gärna bären lite extra med en slev.
Ta kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma blåbärsgrädden.
Fördela i fyra portionsglas eller skålar och låt stå i kylen ett par timmar tills pannacottan stelnat.

Källa: Klaras Hälsomat.

Havrecrumble

  • 25 g smör
  • 25 g råströsocker (0,5 dl)
  • 20 g havregryn (0,5 dl)
  • 12 g vetemjöl (0,25 dl)
  • 1,5 g bakpulver (0,25 tsk)

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg. Strö ut degen på plåt med bakplåtspapper, grädda i ugnen och låt svalna.

Tagged: , , ,

Comments: 4

  1. Marie Bergman - Om livet på Cypern 7 oktober, 2013 at 08:09 Reply

    Bland det bästa jag vet =)

  2. emma 16 mars, 2014 at 11:26 Reply

    Oj vad det ser gott ut! Färgen är underbar och kan tänka mig att crumble är gott till!

    • Elisabeth 16 mars, 2014 at 04:42 Reply

      Ja, verkligen supersmarrigt. Testa! Blåbärsblått är ju så vackert.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: