Blåbärscupcakes med vaniljfrosting

Dessa cupcakes är rikligt blåbäriga och inte särskilt söta, vilket jag tycker är till deras fördel! Med vaniljfrosting blir det ändå ganska sött, men inte alls sliskigt. Jag bakade dem till mitt tårtkalas och de blev väldigt uppskattade, trots att jag som vanligt inte var någon stjärna med spritsen…

Receptet är från början för 12 cupcakes, men jag fick till 24(!) små cupcakes och 8 normalstora. Tack Delight Cupcakes för receptet!

Recept:

Blåbärscupcakes

  • 4 1/2 dl mjöl
  • 1 1/4 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2 1/2dl mjölk
  • 125 g smör
  • 2 dl blåbär, frysta eller färska
  • 2 msk potatismjöl

Smält smör, låt det svalna samtidigt som du förvärmer ugnen, 175 grader.
Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål.
Vispa ihop mjölk och ägg med smöret tillsätt det sedan mjölblandningen.
Blanda samman med träslev tills det precis gått ihop.
Blanda blåbären med potatismjölet och häll sedan i den i smeten, rör om försiktigt.
Klicka i smeten i formar och grädda i 25-30 minuter för normalstora cupcakes, 12-15 minuter för små.
Låt cupcakesen svalna på galler, täck med handduk.

Vaniljfrosting
75 g smör
200 g cream cheese
175 g florsocker
1 tsk valfri smakextrakt/essens (t ex vanilj eller pepparmint) eller 3 tsk rivet skal från valfri citrusfrukt.
ev. några droppar karamellfärg

Se till att alla ingredienser är rumstempererade, blanda smör och florsocker. Tillsätt sedan färskost och extrakt, vispa
tills frostingen blir slät och fast.
När cupcakesen svalnat spritsar du på frostingen och dekorerar som du önskar.

 

Tagged: , ,

1 comment

  1. Cupcakes med blåbär | Allt om blåbär 23 februari, 2013 at 10:32 Reply

    […] blåbärscupcakes med vaniljfrosting […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: