Välkommen hit

Hej!

Välkommen till Saker jag bakar, en blogg om…  saker jag bakar. Men även en blogg om desserter, sylt, marmelad och lite annat. Bakning är inte bara bland det roligaste som finns, utan också en genväg till annat roligt. Jag tycker att det är extra kul att bjuda hem vänner när man har något smarrigt att bjuda på!

Sedan min barndom har kanelbullen varit ett stående inslag i min vardag och min mammas idoga bakande lade grunden för mitt eget intresse. När jag var liten var min favoritlek ”Laga god mat”, en lek som gick ut på att jag var värd för ett matlagningsprogram på TV. Det började alltid med ”Hej och välkommen till ’Laga god mat’. I dag ska vi laga…”. Ofta blev det chokladbollar.

Jag som bakar heter Elisabeth och bor i Stockholm med Jonas, Kakan och Norpan (nej, de heter inte det egentligen. Eller jo, Jonas gör det).

Jag drar mest inspiration från våra svenska klassiker samt det franska, men ibland slinker det med något maffigt amerikanskt eller italienskt. Hoppas att du hittar något du blir sugen på!

 

Comments: 6

 1. ariana.mellqvist@hotmail.se 9 augusti, 2012 at 11:02 Reply

  Vilken underbart start. Längtar redan att börja baka.

 2. Orchidea 29 november, 2012 at 10:33 Reply

  Hej. Jag bor i ditt hus på första våningen… din man var här igår på trappgruppsmöte och berättade till min man om din blogg, jag var så nyfiken och ville kolla. Fina recept du har på din blogg.
  Ciao.

  • Elisabeth - Saker jag bakar 30 november, 2012 at 11:14 Reply

   Haha, vad roligt! Han berättade att du hade bakat så goda italienska kakor. Jag kollade din hemsida, vilka otroliga bilder! Önskar jag var lika bra med kameran.

   • Orchidea 3 december, 2012 at 02:50 Reply

    Tack så mycket! Jag gillar dina recept… mycket svenska klassiker! Jag kan lära mig lite mer om svensk tradition.
    Ciao.

 3. Marit 7 mars, 2014 at 12:31 Reply

  Nu är jag här igen för inspiration! Bästa stället för bak och sött. Love it.

  • Elisabeth 7 mars, 2014 at 07:01 Reply

   Roligt! Vad blir det och när kan vi komma?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: